Cheesecake cu lamaie

de Corinuta in Prajituri, 11 Iul 2013 | 16769 vizualizari

 

Tare buna prajitura, fix pe gustul meu asa acrisoara! Unde mai pui ca nici n-am deschis cuptorul ca sa o fac, deci e perfecta pentru vara!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 1 lamaie
  • Pentru crema de lamaie:
  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 2 lamai
  • 1 lingura cu varf amidon
  • 50 g unt
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza quark
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar praf
  • 1 pliculet gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie:

Prima data pregatim blatul: se zdrobesc biscuitii, untul se topeste, se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Amestecam bine biscuitii zdrobiti cu untul topit, coaja si zeama de lamaie. Amestecul rezultat se intinde intr-o tava rotunda cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt sau folie alimentara, apoi se da la frigider.

Pentru crema de lamaie: intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana se topeste. Razuim coaja de la lamai si le stoarcem, apoi amestecam zeama cu amidonul, peste care turnam compozitia cu aoua si coaja razuita. Se fierbe crema pe aburi 5-10 minute pana devine consistenta ca o budinca. Se ia de pe aburi, se amesteca cu untul si se lasa la racit.

Se bate frisca spuma si cand e aproape gata se adauga zaharul si se mai mixeaza putin. Adaugam cate o lingura de branza, mixand incet pana o incorporam pe toata, apoi crema de lamaie si gelatina preparata asa cum scrie pe ambalaj.

Se toarna crema obtinuta peste blat si se da la frigider pana se intareste. Se orneaza dupa preferinte, sau se serveste asa simplu.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

la crema de lamaie puteti adauga si o pastaie de vanilie

2

eu am facut prajitura in tava de 26 cm diametru, asa am avut, dar puteti face in tava mai mica, va iesi mai inalta

3

puteti pastra 2 linguri din crema de lamaie pentru ornat deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
desert cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )